چهارشنبه، ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
طی سالهای گذشته تمامی اصناف مرتبط با قهوه و شکلات و پودر حاصل از آنها با یک چالش رو به رو هستند.
نوسانات سنگین قیمت قهوه در طی سال ، ماه ، حتی روز
این مهم موجب اذیت شدن و حتی گاهی دلخوری از برشته کاران قهوه میشود زیرا که عوام فکر میکنند تعیین نرخ قهوه توسط برشته کاران انجام میشود. در این مقاله به بررسی این مشکل میپردازیم.
قیمت قهوه جهانی به چندین عامل بستگی دارد که ما در رابطه با کلیت این موضوع پاسخ سوال را میدهیم.
قهوه یک محصول زراعی فصلی میباشد که فصل کاشت داشت برداشت هر دان قهوه در اقلیم های مختلف متفاوت میباشد و با توجه به اینکه بیشتر محصول متعلق به کشور های حاشیه خط استوا میباشد و عواملی مانند بارش باران , طوفان های فصلی , آفت محصول ، خشکسالی های چند سال اخیر در کشور های تعیین کننده مانند برزیل و ویتنام تعیین کننده میزان برداشت و در نهایت عرضه و تقاضای محصول میشود. زمانی که عرضه بیش از تقاضا باشد قیمت جهانی به پایین ترین سطح خود میرسد و زمانی که تقاضا بیش از عرضه باشد قیمت جهانی قهوه به بالاترین سطح خود میرسد زمانی که عرضه و تقاضا متعادل باشد قیمت جهانی قهوه در یک ناحیه مشخص رنج میزند. در سایت برشته کاری قهوه ال از بخش قیمت جهانی میتوانید بصورت ثانیه ای آن را بررسی کنید .
بزرگترین تولید کنندگان قهوه کشور های فقیر و استعمار شده میباشند.
برای اینکه شما از یک فنجان قهوه لذت ببرید شاید هزاران نفر سخت کار کرده و زحمت کشیده اند که این مهم برای شما به ارمغان بیاید.
میوه ابتدایی قهوه کاملا شبیه به یک گیلاس میباشد. که ابتدا باید گوشت آن جدا شود تا به هسته آن برسیم . هسته قهوه یک لایه نازک دارد که آن هم باید جدا شود و بعد از جدا سازی این مراحل که اصطلاحأ به آن دیپالپ میگویند از هر میوه به ۲ عدد دان قهوه و در بعضی از نژاد ها به یک عدد دان قهوه میرسیم.
این ابتدای کار هست...
بعد از جداسازی دان قهوه از میوه باید تخمیر شود برای اینکه یک لایه لزج مانند که اصطلاحأ موسیلاژ نامیده میشود از آن جدا شود و در نهایت به مرحله آخر خشک کردن دان سبز میرسیم که این فرآیند خشک سازی بصورت طبیعی ، شسته ، عسلی یا غیره که در آینده بصورت جداگانه به آن میپردازیم انجام میشود.
بعد از آن به مرحله سورت دان و کیسه کردن آن میرسیم
آیا اگر به جای کشور های فقیر این محصول زراعی داخل کشور های ثروتمند دنیا کشت میشد ، امروز ما میتوانستیم به ازای هر کیلو ۷ـ۸ دلار از این محصول لذت ببریم؟؟؟
یا اینکه اصلا کشت میشد؟؟؟ قطعا نه..
ایران به دلیل تحریم های اقتصادی برای واردات شرایط ویژه تری نسبت به سایر کشور ها دارد.
گاهی این محصول بدلیل پیچیدگی وارد کردن و خارج کردن ارز از کشور بصورت تبادل نفتی و گازی وارد میشود.
بیشتر مسئولیت واردات را کارگزار ها و بازرگانی ها دارند که برای حمایت از آنها و کنترل ارز خارج شده و وارد شده وزارت صنعت معدن تجارت به این کارگزاران ارز های مبادله ای/ترجیحی/نیمایی/تالاری میدهد.
طی چند سال گذشته چند بار تصمیم به حذف آن کردند و با یک اسم دیگر و یک درگاه دیگر یک ارز دیگر تعلق گرفتند. این دلیل اصلی تشنج قیمت در بازار ایران میباشد.
حالا سوال این جاست..
آیا در قیمت ارز ثبات وجود دارد؟؟
آیا هنگام نوشتن ارز بازرگانی ها اجناس داخل انبار را میفروشند؟؟
آیا تمام سفارش هایی که در مرکز مبادلات صورت میگیرد انجام میشود ؟
آیا گمرک حداکثر سرعت را در آزاد کرد کالا دارد؟
بعد از تمام مراحل بالا قهوه ها اغلب در کیسه های ۶۰ کیلوگرمی آماده سفارش گذاری برای برشته کاران میباشد.
برشته کاران برای قهوه سرمایه گذاری میکنند که بصورت اجرتی بتوانند آن را بفروشند!!!!
و با حاشیه سود های ٪۱ الی ۳٪ بسته به ظرفیت تولید محصول نهایی را روانه کافی شاپ ها و قهوه فروشی ها میکنند.